May 18

хуманоста, добрината, трпението, разбирањето, упорноста, љубовта…големите луѓе

Можеме да ги излечиме сите физички болести
со медицината,Собата во Арл - Винсент ван Гог
но единствен лек за осаменоста,
очајот и беспомошноста е љубовта.
Има многу на светов
кои умираат
за трошка леб
но има многу повеќе кои умираат
за малку љубов.
Мајка Тереза (1910-1997)

Стори што можеш, со тоа што го имаш, каде и да си. Теодор Рузвелт (1858-1919)

Јас не мислам на мизеријата, туку на онаа убавина која останува. Ана Франк (1929-1945)

Не постојат невозможни соништа,
туку само нашата ограничена перцепција
на тоа – што е возможно. Бет Менди Кони

 

Giverny - Claude Monet

 

Кога слеп човек води сакат,
обајцата одат напред.
Шведска народна поговорка

 

 

 

Кога си стигнал предалеку
и не можеш да направиш уште еден чекор
значи дека си поминал само половина од она
за кое што си способен.
Народна поговорка од Гренланд

а што кажуват блогерите за тоа……?