May 30

Зачнување

Зошто ме земаш
јас не сум Христова невеста?
доаѓаш непокането
си одиш ненајавено.

Ми вети божји дар
цела вечност за еден миг
и јас безумно се борам
зошто оваа глава веќе
не му прилега
на ова тело
а коските под кожата
почнаа да зборуваат.

 

Појавление

,,Секоја перцепцијата има
3Д квалитет.”

,,Молам” -реков
,,зошто тогаш се дрзна
да ми завештиш”…

 

нешто што не се купува,
продава, одзема, додава,
не се гледа ни чувствува
не се губи
ниту проштева.


, , , , , , , , , , , ,

Напиши коментар