Jun 10

Денешниов ден посветен на Свети Никита Исповедник, епископ Халкидонски, кај народот е попознат како Задушница. Иако во целост не се работи за религиозни моменти кои се исклучиво поврзани со покојниците, луѓето во периодот до Духовден (или Педесетница) прават одредени ритуали.

,,Нека им е лесна земјата на сите оние кои се милувани од тишината. За век и векови. Амин.

Напиши коментар