Jun 12

Дали Мона Лиза може навистина да зборува? Благодарејќи на Јапонскиот експерт за акустика Dr Matsumi Suzuki, кој генерално им помага на криминалните инспектори, измерени се лицето и дланките на мистериозната дама од  XVI век, и според нивната висина е креиран модел на нејзиниот череп. За повеќе на кликов тука.