Jun 18

Почина Hubertus Czernin (50), австриски новинар. Човекот кој помагајќи и на Марија Алтман во потрагата, успеа да пронајде и по законски пат да и ги врати петте запленети слики од Густав Климт од страна на нацистите. Сликите кои биле запленети за време на Втората Светска војна, оригинално и биле подарени на нејзината тетка од самиот автор. повеќе

,