Jun 26

Ова е реплика на истоимениот текст на Попек, и еден од можните одговори на поставеното прашање…

СУДАР

Кога првиот пат го видов
не ни се судрија ни погледите.
а го сретнав кога
денот ја бакна ноќта.

Кога вториот пат се судривме,
беше зошто погледот
случајно му залута каде што стоев,
местејќи шнола со облик на пеперутка
во косата на својата девојка.

Кога третиот пат се судривме
беше и повеќе од вистински.
Се судрија две вистини, два света,
но следен пат немаше.

Од тогаш поминаа многу лета
господови,
јас секој ден се враќам
по десет чекори наназад
и скоро секоја вечер го преживувам
истиот судар.

Посветено на *****
, , , , ,, ,

Напиши коментар