Oct 16

Ниту еден човек не е сам за себе на овој свет. Сите сме ние дел од континентот, дел од земјата и ако морето однесе грутка земја од копното, тоа само навидум ќе биде полесно. Всушност однела еден огромен рид на кој секој од нас кога ќе се качи на врвот слуша како бијат камбаните. Само за него.

Немам воља за ништо денеска откако ја слушнав веста за смртта на Тоше. Нека му е лeсна земјата, а на неговата фамилија и го изразувам своето сочуство иако е ова премалку за страданијата кои тие ги доживуваат.

За некои луѓе како да НЕ постои господ. Да не поверувам дека толку мил човек роден под таква ѕвезда ќе си замине.

Навистина немам што да додадам …Sad

Вечна му слава!!!

Taгови: , , , , , .


Книга на жалост, за изразување сочувство:

http://tose.krusevo.gov.mk/

Страница на спомени и сеќавања:

http://tose-proeski.memory-of.com/


Благодарност до Новица кој ја постави комплетната дискографија на Тоше на интернет. Кој има желба, торентот може да го симне тука.