Feb 23

Ах, тамам кога мислев дека е крајот на нашата нација, ние го започнавме својот љубовен танц со ѓаволот. Ова е само почеток на крајот. Почеток на создавање на една безлична мозочна маса. Ќe се создаде супериорен народ за која нема да има порази, но нема да има ниту победи. Нема да има ни надеж, зошто целата меморија за човештвото ќе биде избришана. Или повторно напишана во името на некои повисоки цели. Ќе не тренираат да се бориме за да можеме еден ден да бидеме слободна нација, во рамките на сопствената држава. Мајсторите за уништување на срца, убивање на надеж и закоравување на чувствата. Од утро до мрак, се да се пепелоса, пак ќе се роди неказнето од ,,маѓепсаниот круг”. И никогаш за ништо нема да биде предоцна.

Сакаат да не направат дел од колективното несвесно, за да можат да управуваат со нас свесно. Трансверот на сопствената реализација ќе го гледаме како дел од целината, на која само физички ќе и припаѓаме. Фатени во стегите на машинеријата која меле живо месо, секој обид за револуција ќе биде мит. Одамна отсонуван и изманипулиран со реалноста. Ќе живееме во стварноста, ама не во онаа нашата. Целта на НАТО е само една: The end of Hystory, The end of Time, The end of Family, The end of Crime.

THE END!!!

This will be the end, my friend.


Ретко пишувам на тема политика, но тоа не значи дека не ја разбирам. Само се обидувам да ги продолжам моментите кога верувам во своите критериуми. Зошто кога јас ќе бидам на потег, веројатно мојот крик ќе биде последен на светов.


Клучни зборови: , , , , , , , , , , , , , , ,