Feb 25

Седев и следев и помислив
под кроткоста на моите мисли
и жестината на моите чувства.

Како една клетка без вознемирување
се шета и остава трага
во секој милиметар крвно зрнце.

На некој кој дошол,
на некој кој си оди
на некој кој е се уште тука.

Вивисекција на една анатомија
низ мојата кожа со нијанса на сепија.

Се скрив
во аголот од собата
под стреата на сопствената совест.
Не знаев дека е грев
да се чувствувам така чисто
и ладно.

Има повеќе начини на гледање себе си

Но најчесто тоа е

хоризонтално,
вертикално и
дијагонално.

1 Коментар на “DNA”

  1. Археогенетика » Археолошки дневник vol.2.1/2 © Напиша:

    [...] Артефакт. Човечкото тело е културно наследство, а нашата ДНК-та содржи и филозофска порака дека истото не смее да се запоставува и злоставува во [...]

Напиши коментар