Mar 02

вечерта кога се случи преображението усните го бараа најблискиот врат со претчуство злокобно патетично или автентично како црн облак лебди чудно шушка завива обвива покрива стресува мртва клетка растревожува денот кога привремено си присутен постојано со дух отсутен низ процепот од космосот воздухот се распрснал земјата ја прегрнал со демонски сили очи посребрени од блесокот на мечот дават отсјај во водата што се дави во капките гужва од луѓе не оставаат да заспиеш злобни мисли продорен поглед ќе се видиме ние уште еднаш.

Клучни зборови: , , , , , , , , , , ,

1 Коментар на “Монструм”

  1. oksimoron Напиша:

    Вознемирувачко претчувство носат темните мисли и душата се полни со неспокој…. повторната средба со оние кои веќе ги нема….

Напиши коментар