Mar 17

Macedonian carpet

Оваа фотографија насловена како ,,Македонска черга” ја позајмив од сајтот на Проектот Растко – Македонија. Но доколку го користите google earth, тоа е многу честа слика доживеана низ визирот на оваа програма.

You have been google watched through the macedonian carpet

Изненаден
И Господ
Се прашува
Од каде толку убавини
И длабочини
Во стиховите
Македонски…
Дали од виното
Мајсторски превриено
Или од прекрасните жени
Кои кријат повеќе страст
Или има нешто Трето
За кое не слушнал
Некаква
Неправда
Па народот
Тајно
Создава
Свои вредности

Кире Неделковски

Доколку имате линк до помалку познат веб сајт кој адевкатно би одговарал на некој дел од текстот на песната, ве молам оствете го во коментар или на мојот мејл.

Напиши коментар