Apr 25

Pinkeye’s Twisted Jewelry е блогот на една од најкреативните хрватски блогерки, која во 2006 година во финалето на Zlatnа polugа, ја освои наградата за Најдобар млад дизајнер на накит.

 

Ина својот накит го работи од фирм, едена варијанта на полимерна глина, (нешто како пластелин) кој после печењето ја задржува својата форма. Како асесоари употребува буквално се што ќе и дојде до рака, а може да се носи како накит.

Просурфате малку по нејзиниот Twisted Jewelry World и откријте според мене еден феноменален, прекрасен, креативен, свеж и магичен свет. Ем башка, и коментарите и одговорите на блогот, се многу духовити.

Поздрав Ина … само така продолжи :)