Aug 13

 

Наместо да го распара небото
и да ги спои луѓето,
ги смеша јазиците.
За денеска да стојам на кула
која ги допира облаците
слична како онаа од дамнина
и зборувам на јазик ангелски
кој може да го разбере
само некој од минатото.

2 Коментари на “Кула Вавилонска”

  1. Kula Vavilonska | Tragovi Напиша:

    [...] Кула Вавилонска [...]

  2. Kula Vavilonska Напиша:

    [...] благодарам на Сузана за честа песната преведена на српски јазик да ја постави на својот [...]

Напиши коментар