Jan 07

Понекогаш размислувам
ако не те сретнев
ќе морав да те создадам
со думи и шепоти пурпурни
име да ти дадам, да те обликувам
со аманет да те прстенувам
и да те задомам

за да не те изгубам

под сонцето над житјата
каде клетви демнат под сенките
и секој збор и мисла
со крв се запечатени
страстни и алови
со воздишки отсонувани
а сепак благословени
таму далеку
кај едни луѓе во една земја..

6 Коментари на “Македон”

 1. kihuПотру Напиша:

  нема потреба ништо да смениш, одлична е!

 2. Археолошки дневник vol.3 » Македон Напиша:

  [...] Оригинално постиранио на мојот сајт [...]

 3. Vlado Janevski Напиша:

  Odlicno… no vistinito :)

 4. Arwena Напиша:

  Благодарам на коментарите. Едноставно морав да го споделам/плукнам. Ми стои како заглавено во гркланот. :)

 5. Arwena Напиша:

  Kihu Potru,

  Песната претрпе промени во согласнот со времето и тегобите во кое живееме.

  Vlado,

  тажно, но сепак вистинито. Постојано велам ако нешто не се запише – нема ни доказ дека тоа постои. Затоа пишувам белешки … за да не се заборави …

 6. Ана Напиша:

  Додека ја читав морници ми поминаа .. ми се допаѓа.

Напиши коментар