May 26

Решив денеска да го изненадам. Прв пат се нафаќам на ваква предигра со состојки. Зедов вода и ја зоврив. Ставив во неа пет мали лажички чај и исто толку лажички кафејав шеќер. Исцедив сок од портокал и ја освежив содржината со мало шише на газирана минерална вода. Во позадината го почувствував вкусот на парчињата портокал и манго, кој го поддржува чувството на свежина. Добив шоља исполнета со светлозелена нијанса и мирис на мармалад од портокал, чајно дрво и некои други бобинки. Чајот во чашата созрева, а коцките мраз кои ми се слеваат низ прстите полека бојата му ја менуваат. Одлучив да додадам цветови од невен, и додека мирисот станува покомплексен, си дозволувам да вклучам тонови на sencha и pai mu tan кои вкусот во устата го омекнуваат, и го прават финишот на чајот помек и подолготраен. Во меѓувреме најдобриот дечко на светот се сврте, а погледот му се пресече од рабовите на мојата насмевка. Ме погледна под око и рече: ти правиш чај или порно? :)

Фала на LaSoy Aromatherapy Shop за инспирацијата :)

Напиши коментар